1.12.09

top 20 δισκων της δεκαετιας / #20



#20 Στον καιρο του αλλόκοτου φόβου Active member (2001)

Το 2001 οι Active Member βγάλανε τον δίσκο που επιβεβαίωνε αυτο που ένοιωθα γι αυτους μέχρι τότε : κάθε δίσκος τους ήταν καλύτερος απ τον προηγούμενο. Το "Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου" ήταν ένα σοκ για μένα, γιατι είχε καταφέρει να κανει τις έτσι κι αλλιώς ακραίες προσδοκίες μου, να μοιαζουν λίγες.. Ήταν ένας δίσκος με σκοτεινές ατμόσφαιρες, στίχους που θαύμαζα και φαινόταν να ανεβάζει απότομα τον πύχη αλλά ταυτόχρονα άφηνε υποσχέσεις ότι θα πάει την όλη κατασταση των Αctive Member έτη φωτος παραπέρα.
Αν η 19χρονη εκδοχή μου ήξερε πως θα κάνω μια λίστα με τους αγαπημένους δίσκους μου για τα 00s, οι προσδοκίες που μου ειχε γεννησει αυτος ο δίσκος θα μ' εκανε να προβλέψω πως αυτος ο δίσκος θα είναι κάπου στο #10, επειδή θα βγαίναν τουλάχιστον άλλοι 9 γαματοι δισκοι απ τους Active Member και ολα θα ηταν τελεια. Tελικά, αυτος ο δίσκος είναι στο #20 μόνο και μόνο επειδή θα μου θυμίζει για πάντα τις ατελειωτες ωρες ακροασεων με τον Γαβριήλ, στο αυτοκίνητο , τα αυτοσχεδια καραοκε live στην ταράτσα του στη Μυτιλήνη, τα κοπανήματα στις συναυλίες, τις ατελειωτες ώρες πάνω απ το σαμπλερ μου που μολις ειχα αγορασει, με λυσσα να προσπαθω να βγάλω κατι εξισου ατμοσφαιρικο, τις μαζικες μετακινησεις απ το Πολυγωνο στην Πετρουπολη για ενα live, τις δεκα κασσετες με freestyle και jams με τον Γαβριηλ, τον Ηλια, τον Νικο, τον Γιωργακη και τον Γιαννακη στο φοντο, το Χρηστο στο Βόλο που εφτιαχνε χιπχοπ στο σπιτι της γιαγιας του με περισσοτερη καυλα απ τον πρωτο ανθρωπο που χρησιμοποιησε δυο πικαπ με τον ιδιο δισκο για να λουπαρει ενα break.

H ψηφοφορια για τους καλυτερους δισκους της χρονιας και της δεκαετίας διοργανωνεται απ τον gone for sure και για οσους ενδιαφερονται να βλεπουν την συνολικη πορεια της ψηφοφοριας απ τα 84 ατομα που συμμετεχουν, ο Ikrory21 τα μαζευει κάθε μερα εδώ .