3.12.09

top 20 δισκων της δεκαετιας / #18


#18 Toxicity System of a down (2001)

Γιατι οταν εισαι χαζος ελληνας που ακουει χιπχοπ, μπορει να ακους ολων των ειδων τις παλιες μουσικες, πραγματα που τα εχουν ξεχασει ακομη και αυτοι που τα γραψανε, προκειμενου να βρεις το γαματο sample, αλλα τα συγκροτηματα του καιρου σου ειναι ολοι φλωροι.
Εκτος απ τους System of a down. Kαι ηταν αυτο το videoclip του toxicity που εβλεπα την παρανοικη φατσα του Serj και ακουγα αυτες τις μυστηριες μελωδιες αναμεμειγμενες με ωμη ακατεργαστη καφριλα, και ενιωθα οπως τοτε που πηγαινα πρωτη γυμνασιου και ακουγα κρυφα τα βραδυα στο κρεβατι μου "κατι ρεηβ" στο ραδιο.
Μια οικεια αισθηση οτι τωρα μπαινω σε κατι απαγορευμενο, γαματα γοητευτικη κατασταση, ειδικα οσο πιο μικρος εισαι και οι SOAD αυτην την αισθηση την κερασαν απλοχερα στο Toxicity.
Ασε που αυτο το lp εχει χαρισει απειρες στιγμες απενοχοποιημενης βλακειας και κοπανηματος. Ηighlight: Σε προβαδικο στην Κατερινη, ο ντραμερ των αccra minoa να παιζει με τον ξαδερφο του κιθαριστα το chop suey, ολα σωστα και κανονικα μονο που οι στιχοι ηταν λιγο διαφορετικοι.. "byron dinkins trust in my selfrighteous suicide.."

H ψηφοφορια για τους καλυτερους δισκους της χρονιας και της δεκαετίας διοργανωνεται απ τον gone for sure και για οσους ενδιαφερονται να βλεπουν την συνολικη πορεια της ψηφοφοριας απ τα 84 ατομα που συμμετεχουν, ο Ikrory21 τα μαζευει κάθε μερα εδώ .

7 comments:

dark tyler said...

18 ρε μελέκε;

malakian!!! :p said...

axxx anamniseis...

Unknown said...

Συμφωνούμε παρά 2 θέσεις, αλά αυτά είναι λεπτομέρειες! Δισκάρα!!

pan pan said...

@tyler: e tha mporoyse na einai kai #2, ksereis pws pan ayta ta pramata... mono to #1 den paizei.

@malakian : hahaha ti malakas eisai, gamw toys chaos soy

@χρηστος: to xes 20? (ilithios)

pan pan said...

@xristos: a to eixes, ypethesa pws to leges exontas to akomh pio psila klp

Unknown said...

Χαχα! Ναι ρε συ. Θα μπορουσε να είναι κ ψηλότερα αν η λίστα ήταν φτιαγμένη αυστηρά με μουσικά κριτήρια αλλά όπως καταλαβαίνεις όταν κοιτάμε πίσω σε μια ολόκληρη δεκαετία μπαίνουν κ άλλοι παράγωντες στη μέση (συνειρμοί, καταστάσεις, εποχές κλπ...)

Καλή συνέχεια μέχρι την κορυφή!

pan pan said...

αυτο.
ακομη και το τι καιρο εκανε τον καιρο που βγηκε εχει σημασια.
τωρα που το σκεφτομαι, κατι αναλογο ειχε στιγματισει και τον πασχαλη τερζη.

επισης!