4.12.09

top 20 δισκων της δεκαετιας / #17



#17 Turn on the bright lights Interpol (2002)

Ήμασταν με τη σχολη σε μια εκδρομη στην Αρναια της Χαλκιδικής, για να μελετησουμε τον χωρο και να σκεφτουμε τι θα προτεινουμε στο χωριο, δηλαδη για να κανουμε βολτες σε ενα γαματο χωριο και το γαματο δασος διπλα του για ενα διημερο. Μαλιστα σε καποια φαση ακουσαμε και το "Roseland NYC live" με το λεωφορειο, μεσα στις ομιχλες, απο δικια μου κασετα. Ημουν σουπερ σταρ dj εκεινο τον καιρο..
Το βραδυ που κοιμηθηκαμε εκει στο ξενοδοχειο, ήταν κατι αρκετα κοντινο σε βραδυ πενταημερης στο ξενοδοχειο, μονο που "τωρα ξεραμε" και ημασταν πιο κουλ, εκτος απο κανα δυο που το παιζαν οτι μεθυσαν και αγκαλιαζαν κοπελες στο χαλαρο και "σορυ αλλα εχω πιει (δυο αμιτες) και δε ξερω τι κανω". Ωραιες εποχες σε καθε περιπτωση, κι εγω σε καποια φαση βρεθηκα να μιλαω με την Λιανα αρχικα για το σαμπλερ μου για καποιο λογο και στη συνεχεια για μουσικη γενικοτερα.
Οταν γυρισαμε στο Βολο, η Λιανα* μου φερε στη σχολη μερικα cd να μου δανεισει** και αναμεσα σ αυτα ηταν και το Turn on the bright lights που πρεπει να χει κυκλοφορησει την προηγουμενη μερα ή κατι τετοιο. Μου το δωσε και ακολουθησε ο πιο ηλιθιος διαλογος του 2002.
Λιανα: "θα σ αρεσουν, ειναι μαυροι"
εγω: "Μαυροι; φανκ παιζουν;"

Οπως και να χει, ναι ηταν αρκετα μαυροι, αλλα ηταν τοσο ανακουφιστικη η μαυριλα τους και για μενα ειχε μια ατελειωτη γοητεια το οτι καποιοι μπορουσαν να μου γδερνουν την ψυχη με μια κιθαρα που ακογουταν απ το ενα ηχειο και μια απ το αλλο (τυπικη μιξη δυο κιθαρων μεν, εντυπωσιακο γεγονος για τον αδαη χιπχοπερ δε).
Επισης αυτες οι κιθαρες σε καθε κομματι παιζαν 5 νοτες κι αυτο ηταν μια καλη αρχη για τον αδαη, επισης.

*Λιανα: Κομβικης σημασιας ανθρωπος και για αλλα entries της λιστας
** Δανεισμενα cd, που δεν επεστραφησαν.. τι περιεργο

H ψηφοφορια για τους καλυτερους δισκους της χρονιας και της δεκαετίας διοργανωνεται απ τον gone for sure και για οσους ενδιαφερονται να βλεπουν την συνολικη πορεια της ψηφοφοριας απ τα 84 ατομα που συμμετεχουν, ο Ikrory21 τα μαζευει κάθε μερα εδώ .

3 comments:

Unknown said...

εγώ στη λίστα μου το είχα στο #1. ήταν το μόνο για το οποίο ήμουν σίγουρη που θα το βάλω. αλλά έβαλες στο #20 ακτιβ μεμπερ, οπότε συγχωρείσαι.

pan pan said...

εγω στο #1 εχω τον καλυτερο δισκο ολων των εποχων (μετα το "χαμογελο της τζοκοντας)

dark tyler said...

τι είναι αυτά ρε πανπαν να πούμε, έχεις αδειάσει όλη μου την πεντάδα ση β' δεκάδα, what's next, οι arcade fire στο 14? πααααα