5.12.09

top 20 δισκων της δεκαετιας / #16



#16 He has left us alone but shafts of light sometimes grace the corner of our rooms A silver Mt. Zion (2001)

Απο περιεργεια ειχα αρχισει να ψαχνω ολα μαζι τα side projects των Godspeed, και ειχα κανει απ' τους Α silver Mt. Zion την αρχη, για να πιστεψω πως ξανοιγοταν μπροστα μου ενας καινουριος υπεροχος κοσμος φανταστικης μουσικης. Οχι οτι επεσα ιδιαιτερα εξω, μιλαμε για projects που στο 90% τους προκειται εχουν να πουν πολλα πραγματα, αλλα οι μονοι που πηραν την κατασταση απο κει που δειχναν να την αφηνουν οι Godspeed, και να την πανε λιγο παραπερα ειναι οι ASMZ.
Αυτος ειναι ο πρωτος δισκος τους, ενας κοσμος ολοκληρος, και αυτο που με συγκλονισε ειναι πως ακομη και η τελευταια ανασα, και οι μετρημενες σιωπες και τα σκορπια τριξιματα που ακουγονται σ αυτο το δισκο αναμεσα σε πιανα, βιολια, τσελα, κοντραμπασα και παλαβα γλυκους ηχους κιθαρας εχουν το δικο τους νοημα και τη δικια τους δυναμη και αναλογα με τη στιγμη ειναι αλλη χειρονομια αυτη που μπορει να σε σκοτωσει καθως ακους.
"..let's televise and broadcast the raping of kings.."

H ψηφοφορια για τους καλυτερους δισκους της χρονιας και της δεκαετίας διοργανωνεται απ τον gone for sure και για οσους ενδιαφερονται να βλεπουν την συνολικη πορεια της ψηφοφοριας απ τα 84 ατομα που συμμετεχουν, ο Ikrory21 τα μαζευει κάθε μερα εδώ .


No comments: