11.12.09

top 20 δισκων της δεκαετιας / #10



#10 Misery is a butterfly Blonde redhead (2004)

"Λοιπον μαλακα ακου κομματι" . Κατεβαιναμε απο Βολο για Αθηνα με το αυτοκινητο του Γιαννη, σε ενα απ' αυτα τα 3-4 ταξιδια που π α ν τ α ο ενας απ τους δυο θα ανακαλυπτε καποια γαματη μουσικη χαρη στον αλλον.
Αυτη τη φορα θα ηταν για αρχη το "elephant woman", ενα απ τα πιο απιστευτα opening tracks που μπορω να σκεφτω, και για καποιο λογο ο αλλος δε μου το βαλε να το ακουσω καπου στις Αλυκες Βολου, αλλα κάπου στην Χαλκηδονα. Εμεινα μαλακας, έγραψα σε φλασακι ολο τον δισκο (μαζι και το "the fall of math" απο 65dos ) και πηγα σπιτι για να ακουσω τον δισκο που πρεπει να ακουσα το περισσοτερο στο τελος του 2005 -κλασσικα δηλαδη με καθυστερηση τουλαχιστον ενος χρονου απ την κυκλοφορια του.
Μ αρεσει σε ενα δισκο που δεν πετας τιποτα (αντε ισως το Εquus.. ή οχι) να παιζουν με τοση ανεση κομματαρες με απιστευτες μελωδιες που αν χρειαστει θα γινουν cheesy χωρις κομπλεξ, κι εδω ειχε elephant woman, falling man,melody κλπ αλλα κυριως ειχε pink love.

H ψηφοφορια για τους καλυτερους δισκους της χρονιας και της δεκαετίας διοργανωνεται απ τον gone for sure και για οσους ενδιαφερονται να βλεπουν την συνολικη πορεια της ψηφοφοριας απ τα 84 ατομα που συμμετεχουν, ο Ikrory21 τα μαζευει κάθε μερα εδώ .

7 comments:

μελ said...

τεράστιος δίσκος. συμφωνώ ότι το τελευταίο τράκ είναι λίγο άκυρο χεχε. αλλά έχει την κομματάρα μέσα "...stay still, do be still..."

αανατριχίλα μαλάκα πανταζή.

μπράβο μπράβο.

και το melody of a certain damaged lemon ειναι απίστευτος δίσκος, και το κατάλαβα όταν ήμουν φαντάρος.

αλλά το μίζερι είναι πιο κλάμα.

pan pan said...

και σα να μη φταναν ολα αυτα, τη δευτερα παραλαμβανω το ντιτζιντιλεη μου!

μελ said...

apla kai wraia¿??¿?¿?¿

apo poy to pires¿?¿?¿?

pan pan said...

απ το νοιζ, καποιος δε το θελε, κι ειπα να ακολουθησω τη συμβουλη σου..

anna said...

είχαν έρθει και στο gagarin κάποτε ...

pan pan said...

egw omws tote hmoyn adahs. to idio exei symvei me godspeed kai sigur ros. gia sigur ros anaplirwsa, gia blonde redhead epifylassomai, gia godspeed einai arga gia dakrya

Kathleen said...

Τεράστιος δίσκος, μες την πεντάδα της δεκαετίας για μένα... Κάπου είχα διαβάσει πως η κομματάρα "Tons confession"(από "the secret society of butterflies" ep) θα έκλεινε το άλμπουμ αντί του Equus... Εκεί κι αν έπεφτε κλάμα..!