26.7.09

a re/place diary D O W N L O A D

Τώρα μπορείτε να κατεβάσετε, σε ψηφιακή μορφή, την δεκαεξασέλιδη ιστορία "a re/place diary" που είχα στο "9" το Σάββατο που μας πέρασε . Ένα rar αρχειάκι είναι με jpeg εικονες, κατεβάστε το και πείτε μου την γνώμη σας, θα το εκτιμήσω όσο δεν πάει.

Όσο εκδίδω τα κομικς μου μονο στην Ελλάδα δε πρόκειται να δω ποτέ λεφτά να αντιστοιχούν στις ώρες (ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ) που βιδώνομαι στο σχεδιαστήριο, αρα αυτό που μένει είναι να σου πει κάποιος "μαλακία είναι το κομικς σου, γι αυτο και γι αυτο το λογο" ή "ωραίο ειναι γι αυτο και γι αυτο το λογο" ή "αδιάφορο κλπ" .
Αυτο που θέλω να πω οτι μένει, είναι η διάδραση με τον κόσμο που διαβάζει, κατα τ' άλλα κούραση μαύρη και μιζέρια.

Όπως και να χει, το αρχείο ειναι εδώ .


Κατα τον Σεπτέμβρη θα το κυκλοφορήσω σε αυτοέκδοση σε ένα πακετάκι που θα περιέχει τυπωμένη την ιστορία και κάποια μοναδικα extras για κάθε πακετάκι, σε 111 αντίτυπα, αλλα γι αυτο θα ξαναμιλήσουμε όταν ερθει η ώρα του.


7 comments:

xara said...

Καλημέρα!:-)
Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να αναφέρω κάποιους από τους λόγους που και αυτό το diary τα σπάει[.-] :

1)Γιατί το "σενάριο" τα σπάει, είναι πρωτότυπο και άκρως ειρωνικό. Μπορεί να είναι στο μέλλον σε έναν κόσμο με ρομπότ, αλλά είναι και ρεαλιστικό

2)έχει ωραίους συμβολισμούς και αληγορίες (κατά τη γνώμη μου)

3)Είναι πολύ ωραίο και έξυπνο όπως έχεις βάλει τους τίτλους ανά τετρασέλιδο (δεν ξέρω αν το έκανες για πρακτικούς λόγους, αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύυυ καλό)

4)Γαμάτα σχέδια και πολύυυυ ωραίες (και ταιριαστές)εναλλαγές χρωμάτων

5)Πολλοί που, όπως κι εγώ, δεν ήξεραν όλους τους μουσικούς που αναφέρονται πολύ πιθανόν να το ψάξουν λίγο

6)δεν αρχίζω καν να λέω για το τελευταίο 4σέλιδο, πόσο μάλλον για τις τελευταίες 2 σελίδες με τις οποίες πορώθηκα άγρια [πάλι], από κάθε άποψη..

"Ωωωω, κοίτα! Με έκανες να κοκκινίσω.." :S


ΥΓ:Θα ήθελα να αναφέρω πως δεν έχω λάβει κανένα χρηματικό ποσό ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αμοιβή για να κάνω το παραπάνω σχόλιο.

:-)

AndreasD said...

Λοιπόν, τα θετικά πρώτα.

Πολύ έξυπνη η σεναριακή ιδέα! Πραγματικά πρωτότυπη και με άπειρες δυνατότητες!

Το σχέδιο μου αρέσει, ταιριάζει στο σενάριο και τα χρώματα τα βρήκα εξαιρετικά!

Αυτό που λίγο με χάλασε ήταν η γρήγορη ανάπτυξη του σέναρίου. Κατά την άποψή μου ήθελε περισσότερες σελίδες και ίσως πιο πολλούς διαλόγους μεταξύ των μουσικών (χαβαλές μεταξύ τους, πειράγματα για το μουσικό είδος του καθένα κλπ).

Σε κάθε περίπτωση το βρήκα μια καλή δουλειά και ελπίζω να δω περισσότερα επεισόδια στο μέλλον!

Το κόμικ θα το αγοράσω σίγουρα!

Anonymous said...

111 antitypa...kali fasi...poly eksypno...!

synexise tin prospa8eia... opws oloi mas... : )

kali synexeia.
vassilis

pan pan said...

@xara: eyxaristw paidi moy (perna ap to logistirio aurio)
@andreas: ευχαριστω για την ανάλυση. Το σκλεφτηκα κι εγώ αυτο που λές και το απέριψα με τη λογική ότι θα έπρεπε να επεκταθώ και σε άλλα πολλά αν έδειχνα αυτο που λες. Με λίγα λόγια θα έχανα το ρυθμό που ήθελα να δημιουργήσω σε 16 σελίδες. Έτσι (έχοντας το 16σέλιδο ως όριο) προσπάθησα δείχνοντας συγκεκριμένες φάσεις απ τον καθένα (πχ το "ρε" στο τελος της προτασης του Ακη Πανου) να βάλω τις πινελιές σε διαφορους χαρακτήρες αντι να τους χτισω μεσα απο ρουτινες.
Πάντως σε φορματ μεγαλυτερης ιστοριας, σίγουρα θα λειτουργουσαν μέθοδοι σαν αυτες που ανεφερες.

@gogktzilas: Nα σαι καλα! Καλή συνέχεια και σε σένα, Βασίλη!

Nectarios Stamatopoulos said...

γεια σου pan pan!
γαματο ητανε το κομικ σου,
μπραβο ρε!
αντε και καλο καλοκαιρι!

ns

Damien said...

επισης να πω κι εγω οτι ηταν γαματο γι αυτο και γι αυτο (εξυπνο, πρωτοτυπο, και κυριως ελπιδοφορο, με ενα attitude που ειναι σαν να λεει ας ζησουμε κ αστους ολους, και κυριως σε αφηνει με ενα χαμογελο για καμια ωρα αφου το διαβαζεις.)
μπραβο ρε παν συνεχισε ετσι!

pan pan said...

@nektarios: που σαι ρε; ευχαριστω!
αντε καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

@damien: ευχαριστω!
πιο πολυ θα λεγα "κανε οτι αγαπας οσο πιο καλα μπορεις". οχι οτι εχει και μεγαλη σημασια βεβαια τι ειχα στο μυαλο μου, απ τη στιγμη που το δημοσιευω φευγει απο μενα και παιρνει απειρες αλλες ερμηνειες. κι ετσι ειναι το σωστο.